top of page

Eyezen start gyermekek és tinédzserek számára

Frissítve: 2023. márc. 30.



Eyezen Start az egyfókuszú lencsék új generációja a 18 évnél fiatalabb korosztálynak, a digitális életformát követőknek.


A digitális kijelzők használata által megváltozott a szemüvegviselők környezete, testtartása és az olvasótávolság is. A korábbi egyfókuszú lencsék nem képesek ehhez a megváltozott környezethez alkalmazkodni, ezért a szemüvegviselők számára a folyamatos közelre tekintés szemfáradtságot okozhat. Az ESSILOR továbbfejlesztette az egyfókuszú lencséket, így jött létre az EYEZEN START. Ezek a lencsék kiválóan megfelelnek a digitális életforma által diktált követelményeknek. Az egyfókuszú lencsék történetében először a lencse teljes felülete optimalizálva lett a közeli és távoli zónára egyaránt.


Az EYEZEN START lencsék úgynevezett DUALOPTIM technológiával készülnek. A két fókuszpontnak köszönhetően, a lencse teljes felületét távoli és közeli tekintéshez egyaránt optimalizálták. Mindig a megfelelő látástkomfortot biztosítja, függetlenül a tekintési iránytól és a távolságtól. A szemüvegviselők így tökéletes látásélményt kaphatnak a digitális eszközök használata közben és nem fáradnak el.


A fiatal korosztály esetében kiemelten fontos, hogy óvjuk őket a digitális eszközök használata miatt, így az EYEZEN START lencséket elsősorban gyerekeknek és fiataloknak ajánljuk, de természetesen szóba jöhetnek a 30 körüli informatikusok és a számítógépes játékfüggők is.


Már egészen pici kortól ajánlott a gyermekek szemének ellenőrzése! Minél előbb, annál nagyobb eséllyel előzhetők meg azok a látásproblémák melyek a kétszemes együttműködés zavarát okozhatják. Gyermekeink látásának ellenőrzésére nemcsak akkor van szükség, ha a családban van szemüveges, vagy valamilyen egyéb szemészeti eltérés. Sokszor nem is sejtik a szülők, hogy a gyermek gyengébb iskolai teljesítménye mögött a rossz látás is állhat. Sajnos az iskolás korú gyerekek 1/4-ére jellemző valamilyen fokú látásromlás. Ha az egyik szeme rossz, nem fogja jelezni nekünk, hogy rosszul lát. Sőt lehet, hogy ő maga sem tud róla, mert csak az egyik szemét használja, de ő úgy érzi hogy tökéletes a látása. Így a gyengébb szemnél kialakulhat a tompalátás. Ez a későbbiekben hátrányt jelenthet az iskolai munkában majd a pályaválasztásnál is.

Az évente elvégzett kontrollvizsgálat időben segít a probléma elhárításában. Az optikában végzett szűrővizsgálatok segítenek abban, hogy időben felismerjük az elváltozást illetve amennyiben szükséges, úgy a megfelelő orvoshoz, specialistához tovább irányíthassuk.


Jöjjön el a Kontakt Optikába és hozza el gyermekét is egy szűrővizsgálatra!



bottom of page