top of page

A CRIZAL UV család - felületkezelések

A Crizal felületkezelések hatékony védelmet nyújtanak a tiszta látás ellenségei (tükröződések ,karcok, szennyeződések, por és vízcseppek) a káros ibolya-kék fény és az UV sugárzás ellen.



A Crizal Sapphire HR felületkezelés tökéletes válasz modern korunk hatásaira. A Crizal Sapphire HR tükröződésmentesítő felületkezelés a lehető legalacsonyabb reflexiónak köszönhetően egy teljesen új viselési élményt jelent. A Crizal Sapphire HR az első olyan felületkezelés, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy bármilyen irányú érkező fény tükröződését meggátolja.


Hátsó oldali tükröződésmentesítésnek köszönhetően kevesebb tükröződés keletkezik a hátulról érkező fények miatt, így kényelmesebbnek érzik a szemüvegviselők a lencséket. Minél inkább érzékelhető a tükröződés, annál inkább tudatosul: szemüveget viselünk. A Crizal Sapphire HR nem kizárólag a hátulról érkező fény zavaró tükröződéseivel szemben hatékony. Esztétikai szempontból is a forradalmi élményt biztosít, hiszen a szemüveglencsék tökéletesen átlátszó hatásúak.


A Crizal Sapphire HR felületkezelés 70%-kal nagyobb karcállóságot biztosít a korábbi generációhoz képest, optimális védelmet nyújt a por, víz és UV sugarak ellen. Emellett pedig esztétikus átlátszóságot biztosít a viselő számára.


A Crizal Prevencia az eddigieknél is jobban védi a szem egészségét, mert kiszűri a káros nagyenergiájú kék fény tartomány (az ibolya-kék fény) egy részét, miközben az életfunkciókhoz elengedhetetlen türkiz-kék fényt átengedi a szemüveglencsén. Így a Crizal Prevencia lencsék hozzájárulnak a szem idő előtti öregedésének megelőzéséhez, miközben komplex védelmet nyújtanak a tükröződés, az ujjnyomok, a karcok, a por és a vízcseppek ellen is.


A fénynek nagyon fontos szerepe van mindennapi életünkben:

- a látható fény elengedhetetlen környezetünk megfelelő érzékeléséhez: a formák részletek, színek megtapasztalásához

- a türkiz-kék fény általános jó közérzetünkhöz szükséges: szabályozza az ébrenlét és alvás ciklusait, illetve hangulatunkat, valamint hatással van kognitív teljesítményünkre.


A fény a szem idő előtti öregedését is okozhatja:

- az UV sugarak szemünket is veszélyeztetik, nem csak bőrünket, hatásuk életünk során összeadódik és gyorsítja a szem öregedését és így a szürkehályog kialakulását, ennek szűréséről az alapanyag gondoskodik.

- nagy energiájú ibolya-kék fényről Essilor kutatások azt állapították meg, hogy károsíthatja a retinasejteket és hosszú távú káros hatása gyorsíthatja az időskori makuladegeneráció (AMD) kialakulását.


A Crizal Rock lencsék a lehető legjobb megoldást kínálja a karcok és szennyeződésekkel szemben, az egyedülálló High-Resistance technológiának köszönhetően. Tartós karcállóságot, könnyű tisztíthatóságot, tökéletes védelmet nyújt por, víz, és az UV sugárzás ellen.

Az egyedülálló High-Resistance technológia speciális oxidokat kombinál, melyek magas ellenállással bírnak a por, a karcok és a magas hőmérséklettel szemben.


A Crizal Easy Pro technológiája egyedülállóan könnyűvé teszi a tisztítást a lencse mindkét felületén, magas szennyeződés-ellenállást, por- és víztaszítást biztosít az antisztatikus tulajdonság fejlesztésének köszönhetően.


A Crizal Easy Pro réteg átfogó védelmet biztosít a láthatatlan káros UV sugárzás ellen.

Tapasztalja meg a minőségi rétegekkel ellátott prémium lencsék előnyeit.

2 év prémium garancia.

Szeretettel várjuk Optikánkban!



bottom of page