Kontakt Optika
GYÖNGYÖS OPTIKAI SZALONJA - Szem előtt a minőség és az Ügyfél.
Kontakt Optika
GYÖNGYÖS OPTIKAI SZALONJA - Szem előtt a minőség és az Ügyfél.
Kontakt Optika
GYÖNGYÖS OPTIKAI SZALONJA - Szem előtt a minőség és az Ügyfél.
Kontakt Optika
GYÖNGYÖS OPTIKAI SZALONJA - Szem előtt a minőség és az Ügyfél.
Kontakt Optika
GYÖNGYÖS OPTIKAI SZALONJA - Szem előtt a minőség és az Ügyfél.
Kontakt Optika
GYÖNGYÖS OPTIKAI SZALONJA - Szem előtt a minőség és az Ügyfél.

 

 " A látás nem csak befogadás, teremtés is. És mindaz, amit látunk, nem csak a külső, hanem belső világunknak is része." 
(Beney Zsuzsa)

 

 

Egy jó szemüveg, egy megfelelő kontaktlencse kiválasztása a precíz és alapos vizsgálattal kezdődik. Az 1 órás vizsgálat során minden tudásunkkal és technikai hátterünkkel azon dolgozunk, hogy a legjobbat adhassuk.

 

 Az 1  órás vizsgálatban számunkra az a legfontosabb, hogy megtapasztalja a tökéletes látás élményét a tökéletes szemüveggel vagy kontaktlencsével.

 Ez már nem csak egy egyszerű táblaolvasás, hanem egy mindenre kiterjedő komplex vizsgálat, speciális látástesztekkel, műszerekkel  a legmodernebb technikával.

 Nálunk a vizsgálat nem csak a hagyományos látásvizsgálatból áll, megnézzük azt is, hogy van-e szemészeti elváltozás (szürkehályog, zöldhályog) szemnyomásmérést végzünk és a száraz szem betegség megállapítását.

 A legkorszerűbb és legprecízebb gépeket használjuk , a vizsgálatok teljesen fájdalommentesek.

 Ha szükséges, polateszt vizsgálatot is végzünk.

 Három évtizedes tapasztalattal rendelkezünk.

 Tudásunkat folyamatosan képezzük, hogy szakmailag a legtöbbet nyújthassuk.

 A vizsgálatokra garanciát vállalunk.

 

Így biztos lehet benne, hogy a legalaposabb és legkörültekintőbb lépéseket tesszük meg azért, hogy boldogan és nyugodt szívvel viselje szemüvegét, kontaktlencséjét.

Lássuk mi történik az egy órás vizsgálat során:

 

 

 

 

Mielőtt elkezdjük a gépi vizsgálatot, alaposan átbeszélünk néhány fontos általános egészségügyi kérdést.
- Betegségekről pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, érrendszeri betegség, pajzsmirigy betegség, fertőző betegségek, daganatok, műtétek,allergia, állandó gyógyszerszedés  stb. 
- Szemészeti, látási előzmények, szemműtétek, sérülés, korábbi szembetegség, kezelések, örökletes betegségek, gyerekkori szemészeti előzmények, első korrekció használata, utolsó látásellenőrzés időpontja, milyen szemüveget, kontaktlencsét használt eddig (egyfókuszú, bifokális vagy multifokális).
- Jelenlegi panaszok, látás problémák.
- Látásigény felmérése - munkahely, digitális eszközök, speciális körülmények,életmód, autóvezetés stb.

 

Ezután következik a refrakto-keratométeres vizsgálat (komputeres vizsgálat). Legújabb, legprecízebb bemérés Nidek Tonoref III & iRX géppel. Csúcstechnológiás hatékony diagnosztikával felszerelt gépünk Full 3D automatikus szemkövetéssel és mérésindítással, megnövelt területű vizsgálati mezővel a legpontosabb érték adatokkal. Ebben a fázisban a szemnyomás méréssel elvégezzük a zöldhályog szűrést is. 

 


Korrigálatlan látásélesség (nyerslátás) felvétele, külön-külön, aztán együtt a két szemen, keresztcylinderes eljárással, mely nagyon precíz ellenőrzést tesz lehetővé. 

ÚJDONSÁG! A hagyományos próbakeret helyett, automata phoropterrel kényelmesebb, korszerűbb formában történik a látásvizsgálat. 

A legjobb dioptria értékek meghatározását tesztábrákkal végezzük, ezekkel a bizonytalan válaszokat pontosítjuk. A fénytörési hibák, rövidlátás, távollátás, asztigmia (torzlátás) presbyopia (öregszeműség) meghatározása távoli, munka, közeli ill.egyedi távolságokra. A dioptriás értékek nem csak ülő helyzetben, hanem mozgás közben is kipróbálásra kerülnek.

 

 

 

 

A Polateszt vizsgálattal olyan látásproblémák is felderíthetők, melyeket az általános látásvizsgálat nem mutat ki. Szemmozgások ellenőrzése után megnézzük, hogy működik a két szem együtt, esetleg fennáll-e szemizom egyensúly zavar, rejtett kancsalság. Teljesen fájdalommentes, polár szűrős lencséken keresztül nézünk ábrákat egy LCD monitoron. Az ábrákon tapasztalt eltéréseket értékelve pedig lehetőség nyílik a két szem együttműködésének rendellenességeire  és a megfelelő korrekció megállapítására. A rejtett kancsalság úgynevezett prizmás szemüveglencsével nagyszerűen korrigálható. A prizmás szemüveg teljesen úgy néz ki, mint egy átlagos szemüveg, melynek viselésével levesszük a terhelést a szemizmokról és az agyról.

 

A réslámpa egy speciális a szem elülső szegmensének felnagyítására használható mikroszkóp. Tökéletesen látható vele a szemfelszín, a szaruhártya állapota, kóros elváltozásai, a szemszárazság tünetei. Kontaktlencse viselőknél ezzel a műszerrel látjuk a kontaktlencse elhelyezkedését és optimális mozgását a szemfelszínen.

Megnézzük a szemlencsét, így fény derülhet egy esetleges szürkehályog betegség meglétére. Ha a látásélességet nem tudjuk 100%-ra kijavítani, látjuk a szemlencse elváltozást (szürkehályog) illetve szem vagy szemfenéki betegségekre gyanakszunk, abban az esetben szemüvegkorrekciót nem írunk fel, hanem szemész szakorvosi vizsgálatra irányítjuk.

 

Végül a vizsgálat eredményét megbeszéljük és kiválasztjuk az Ön egyedi igényeihez legjobban illeszkedő látásjavító eszközt, ami lehet szemüveg, kontaktlencse együtt vagy külön. A szemüveg lehet egyfókuszú, bifokális vagy multifokális, a kontaktlencse pedig egyfókuszú vagy multifokális.

 

 

 

Szemüvegeseinknek javasoljuk az éves kontrollvizsgálatot, kontaktlencséseinknek pedig 3-6 havonta érdemes eljönnie egy felülvizsgálatra.

Megajándékozzuk egy Törzsvásárlói hűségkártyával, amelyen vezetjük a vizsgálati időpontokat, így nem feledkezik meg a következő alkalomról és ha rendszeresen rendel nem marad le az ingyenes kontrollvizsgálat lehetőségéről. 

 

    Hogyan készüljön fel a vizsgálatra?

 

- a vizsgálat napján tartózkodjon a digitális eszközök hosszantartó használatától

- a látás, polateszt és kontaktlencse alkalmassági vizsgálat előtt 3 nappal ne viseljen kontaktlencsét

- ha gyógyszer beállítás alatt áll ( pajzsmirigy, magas vérnyomás, cukorbetegség stb.), akkor nem javasoljuk a látásvizsgálatot

- kérjük hozza el régi szemüvegének adatait illetve szemüvegeit

 

Szeretettel várjuk Optikánkban, hogy Ön is tisztán lásson!